Biden hol a magyarokkal, hol az oroszokkal keverte az ukránokat egy beszédében

2022. május 4. – 18:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hol orosznak, hol magyarnak hívta beszédében Joe Biden az ukránokat – írja a New York Post.

Ironikus módon Biden pont azzal kezdte a beszédét, hogy időnként hibásan mond dolgokat, majd ezt be is váltotta. Az elnök arról beszélt, hogy az ukrán ellenállás azért is annyira sikeres, mert az Egyesült Államok Javelin páncéltörő rakétákat adtak Ukrajnának. Csakhogy eközben többször is eltévesztette, hogy melyik nemzet védekezéséről beszél éppen.

„Mielőtt Oroszország támadást indított, megbizonyosodtunk róla hogy az oroszok (ukránok – a szerk.) megfelelően fel vannak fegyverezve” – mondta Biden, összekeverve a két egymás ellen menő országot. Aztán itt sem állt meg.

„Épp egy pár napja idézett egy fiatal magyar (ukrán – a szerk.) katonát a Wall Street Journal, aki szerint »a Javelinek nélkül nagyon nehéz lenne megállítani az ellenség előrenyomulását«”

– keverte meg megint Biden, hogy kiről is beszél.

Egyébként emellett még el is lehetett volna menni, ugyanis az elnök egy Kárpátalján harcoló katonára hivatkozott, aki lehetett volna magyar is. Csakhogy azt leszámítva, hogy a katona keresztneve Olekszander, a Wall Street Journal nem írja, hogy magyar lett volna az illető, ráadásul a Fehér Ház által közölt beszéd leiratában is ukránra javították a magyar katonát, így a hiba sajnos nem menthető.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!