„Riasztót csinád má meg” – üzente a 11 betöréssel vádolt kecskeméti férfi

2022. május 18. – 09:28

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar kriminalisztikában alighanem páratlan betöréslord ügyét zárta le a Kecskeméti Rendőrkapitányság: nem is a legalább 11 rendbeli betörés-lopás miatt indított vádelemelés az érdekes, hanem hogy az elkövető kritikai, illetve gyalázkodó üzeneteket hagyott maga után a tetthelyeken a fosztogatás végeztével.

A szaftos részletek előtt jöjjenek a száraz tények. A 24 éves férfit 2020. június 21-én, hajnalban érték tetten, ahogy egy helyi kocsmából épp alkoholt lopott. Utána kiderült, hogy két hónap alatt már negyedjére járt rá a kocsma készletére, természetesen fizetés nélkül. De nem csak az alkohol érdekelte – jégtartó vödörtől a karóráig mindent vitt, ami mozdítható volt.

A gyanúsított egy étterembe háromszor is betört, ahol a lopással okozott jelentős kár mellett 200 ezer forintnyi rongálási kárt is okozott. Ezeken felül egy pékségbe, egy hamburgeres bódéba, egy gyorsbüfébe, valamint egy ételszállítással foglalkozó céghez is betört. Ezekből kávéfőzőt, hősugárzót, bankjegyvizsgálót, üdítőitalt, élelmiszert és készpénzt lopott. A nyomozók a bűncselekményen tetten ért férfinál tartott kutatás során több eltulajdonított tárgyat is megtaláltak, amelyek bizonyítékként szolgálnak ellene, írja a rendőrség honlapja.

Műfajteremtő kezdeményezéssel az eltulajdonított pénzt és tárgyakat személyes üzenetekkel igyekezett pótolni, amiket akár NFT-ként is lehetne értékesíteni forradalmi újításként.

  • Az egyik helyszínen a „Gyászbódé” feliratot hagyta maga után.
  • Máshol a kifosztott – vagy épp üresen talált – pénztárgép láttán azt írta a gépre: „Csöves hol péz?”
  • A bűn elkövetése közben magasra törő gőg a „Riasztót csinád má meg” feliratban csúcsosodott ki,
  • de hasonló pillanatot örökített meg az is, amikor egy kocsmában a papírtörlő tekercsre írt annyit, hogy „XD”.
  • Egy másik helyen feltehetőleg a kiszolgálás sebességét kritizálta egy üzenettel.
Forrás: Police.hu Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu

A férfit 2 rendbeli, folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett, lopással és további 4 rendbeli üzletszerű lopással gyanúsítják, és vádemelést javasolnak ellene.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!