200 millió dollárt bukott annak idején Dr. Dre, amiért előre megünnepelte, hogy megveszi a cégét az Apple

2022. május 05. – 20:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy új könyvből kiderült, hogy annak idején kis híján kútba esett a Beats megvásárlása az Apple részéről, mert a fejhallgatómárkát és streamingszolgáltatást tulajdonló szupersztár rapper, Dr. Dre a deal megkötése előtt kiszivárogtatta a vételi szándékát.

Az Apple Insider írja, hogy Tripp Mickle könyvében részletesen foglalkoznak azzal, hogy az Apple stábja kifejezetten tiltakozott az ellen, hogy a cég 2014-ben 3 milliárd dollárért megvásárolja a streamingszolgáltatást és a fejhallgatómárkát, amellyel később az Apple rákapcsolt a saját Apple Music szolgáltatására is.

Fotó: Frederic J. Brown / AFP or licensors
Fotó: Frederic J. Brown / AFP or licensors

Az akvizíció azonban majdnem kútba esett. A cég társtulajdonosát és Dre hű társát, Johnny Iovine-t a Tim Cookkal való tárgyalás másnapján hívta Puff Daddy, hogy egy Tyrese Gibson nevű rapper feltöltött egy videót, amelyen az látható, hogy Dr. Dre előre ünnepli az Apple felvásárlását, és azt kiabálja, hogy ő az első milliárdos a rapbizniszben.

Amikor Cook tudomást szerzett a videóról, behívatta Drét és Iovine-t, és ugyan nem álltak el a felvásárlástól, de a szivárogtatás miatt 200 millió dollárt lealkudtak a már megegyezett árból. A könyvben azt is megjegyzik, hogy ha élt volna még Steve Jobs, akkor valószínűleg eláll az Apple az üzlettől egy ilyen blama után.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass