Szinte észrevétlenül olvad bele Budapest látképébe az új Ballon

2022. május 1. – 22:43

Szinte észrevétlenül olvad bele Budapest látképébe az új Ballon
A városligeti Ballon kilátó a Budai vár felől fényképezve 2022. május 1-jén, jobbról a Szent István-bazilika – Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Megnyílt vasárnap a városligeti Mimóza-dombon, az egykori sörsátor helyén létrejött Ballon kilátó, írja az MTI. Szélcsendes időben 150 méter magasságba repül fel a rögzített, héliummal töltött hőlégballon akár 30 utassal. A ballon mintegy 5 perc alatt éri el a 150 méteres maximális magasságát, ugyanennyi időt tölt el a levegőben, és szintén 5 percnyi idő alatt tér vissza a felszínre.

Ugyan az MTI képaláírásaiban az szerepel, hogy a Ballon az egykori sörsátor helyén jött létre, homályos sörsátori emlékeim szerint az mintha nem lett volna ilyen magasan, persze lehet, hogy csak az idő szépíti meg az emlékeket.

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Hogy mennyire olvad bele Budapest látképébe a Liget új látványossága, azt ítéljék meg olvasóink, azonban biztos, hogy aki kellően szemfüles, az kiszúrhatja az aprócska Ballont. Hogy milyen érzés rajta lenni, arról Tenczer kolléga írt egy cikket, amit itt olvashat el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!