Elkészült Brazíliában a világ legnagyobb Krisztus-szobra, hazai szemmel nézve fillérekből

2022. április 30. – 18:50

Elkészült Brazíliában a világ legnagyobb Krisztus-szobra, hazai szemmel nézve fillérekből
Fotó: Diego Vara / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A dél-brazíliai Encantado kisváros még 2019-ben vágott bele a híres rióinál is nagyobb Krisztus-szobor építésébe. Az építkezés indoka a nálunk EU-s pénzmágnesként működő kifejezés: a turizmus fejlesztése. Brazíliában viszont a projekt 2 millió reálos (több mint 140 millió forint) költségét teljes egészében adományokból finanszírozzák.

(Csak halkan jegyezzük meg, hogy ezt az összeget több helyen is ellenőriztük, mielőtt le mertük írni: közbeszerzéseken nevelkedett szemmel nézve ennyiből az építmény melletti vécét nem lehetne megvalósítani egyes közép-európai országokban, nemhogy magát a szobrot.)

Míg a Rio de Janeiro fölé magasodó szobor a talapzatával együtt „csak” 38 méter magas, ehhez képest az új szobor a talapzatával együtt 43 méter magas, a fesztávolsága pedig eléri a 36 métert így

immár ez a világ legnagyobb, kitárt karú Krisztus-szobra.

A betonnal borított fémszerkezetet már fel is állították a város fölötti dombon, de a helyszínt csak valamikor jövőre nyitják meg a nagyközönség előtt – mondta Nobison Gonzatti, a szobrot szponzoráló egyesület alelnöke.

A szobor szíve helyén van egy kilátópont is a látogatók számára, akik így egy gigantikus sobor hatalmas nagy szív alakú ablakán keresztül nézhetnek ki a brazil tájra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!