Krokodillá változtatta az oltás Bolsonarót a São Pauló-i karnevál egyik kocsiján

2022. április 25. – 14:42

Másolás

Vágólapra másolva

Persze nem az igazi oltás, nem az igazi Bolsonarót és nem igazi krokodillá, de a maskarás tréfát az igazi karnevál igazi színpadján mutatták be. Egy egy elnöki szalagot viselő fellépő játszotta el azt, hogy krokodil lett belőle, miután szimbolikus oltást kapott. A viccel az egyik leghíresebb São Paulo-i szambaiskolának, a Rosas de Ourónak a táncosai rukkoltak elő az első olyan karneválon, amit a koronavírus kitörése óta megrendeztek a városban.

Az elnöknek beöltözött táncost egy csapóajtóval tűntették el a színpadról, a helyén egy pedig egy krokodil jelmezes alak tűnt fel, miután megkapta az oltást a Sao Paoló-i karneválon 2022. április 23-án – Fotók: Gustavo Minas/Getty Images Az elnöknek beöltözött táncost egy csapóajtóval tűntették el a színpadról, a helyén egy pedig egy krokodil jelmezes alak tűnt fel, miután megkapta az oltást a Sao Paoló-i karneválon 2022. április 23-án – Fotók: Gustavo Minas/Getty Images
Az elnöknek beöltözött táncost egy csapóajtóval tűntették el a színpadról, a helyén egy pedig egy krokodil jelmezes alak tűnt fel, miután megkapta az oltást a Sao Paoló-i karneválon 2022. április 23-án – Fotók: Gustavo Minas/Getty Images

A táncosok karneváli produkciója arra utalt, hogy Brazília elnöke, Jair Bolsonaro 2020-ban azt mondta:

azért nem fogja beadatni magának a koronavírus elleni védőoltást, mert szerinte akár krokodillá is változhat az ember a vakcinától.

A krokodillá válás veszélye a valóságban senkit nem fenyegetett, de a móka kedvéért a Rosas de Ouro táncosai most eljátszották Bolsonaro rémálmát. A tánciskola egyik tagja, Paulo Menezes a BBC-nek arról beszélt, hogy a „krokodil Bolsonaro” ötlete először félelmetesnek tűnt a táncosok számára, mert a szambaiskolák São Pauló-i felvonulása igyekezett politikamentes maradni az utóbbi években. De nem volt ez mindig így, a politikai szatíra például a ‘80-as és a ’90-es években visszatérő eleme volt az előadásoknak ezen a karneválon.

Végül idén, fél évvel a brazil elnökválasztás előtt több másik tánciskola is amellett döntött, hogy politikai témát visz a karneválra, így például a rasszizmussal és különböző egyenlőtlenségekkel is foglalkoztak a felvonuláson.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!