Öt éve elkóborolt egy macska Skóciában, most egy tengeri olajfúró tornyon találtak rá

2022. április 22. – 19:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy Dexter nevű, félszemű macska öt évvel ezelőtt elkóborolt gazdájától az észak-skóciai Aberdeenshire megyében, most csütörtökön pedig egy tengeri olajfúró platformon, egy konténerben bukkantak rá olajbányászok – írja a BBC.

Az állatvédőknek fogalmuk sincs, hogyan kerülhetett a macska a konténerbe. Pénteken helikopterrel visszaszállították a szárazföldre, ahol a skót állatvédő szervezet (SPCA) munkatársai leolvasták a mikrocsipjét, és visszajuttatták őt az eredeti gazdájához, Bridie Dortához.

Dexter élete mozgalmas volt az elmúlt években. Kiderült, hogy a macska egy ideje rendszeres látogatója a peterheadi börtönnek, miután a börtön dolgozói odaszoktatták és etették a befogadott házikedvencüket. Még új nevet is adtak neki: Félszemű Joe-nak nevezték el.

Az SPCA egy állatmentő tisztje, Aimee Findlay azt mondta, „fogalma sincs, hogyan került” a macska a konténerbe. „Miután ellenőriztük a mikrocsipjét, kiderült, hogy az igazi neve Dexter” – mondta. „Nagyon örülünk, hogy az eltűnése idején jól vigyáztak rá, de még jobban örülünk annak, hogy a csipjének köszönhetően újra össze tudtuk hozni az eredeti gazdájával” – tette hozzá.

A boldog tulajdonos, Bridie Dorta a BBC Scotlandnak azt mondta, „egészen megdöbbent”, hogy Dexter visszakerült hozzá. „Mindig is vándorló típus volt. Néhány évvel ezelőtt elment, és azóta nem hallottunk róla semmit. Nem számítottunk rá, hogy egyszer csak itt köt ki” – mondta. Hozzátette, reméli, hogy Dexter a börtönben szerzett „rajongóival” is tartani tudja majd a kapcsolatot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!