Beszorult a pottyantós WC-be egy amerikai túrázó, amikor megpróbálta kihalászni a beleejtett mobilját

2022. április 22. – 21:25

Másolás

Vágólapra másolva

A tűzoltóknak kellett kimenteniük egy pottyantós WC-be szorult nőt a Washington állambeli Olympic Nemzeti Parkban. A baleset április 19-én történt a kedvelt kirándulóhely, a Mount Walker hegyi kilátópontnál lévő egyik budiban – írja az Rtl.hu.

A 40 év körüli túrázó azt mondta, hogy a WC használata közben véletlenül kicsúszott a kezéből a mobiltelefonja, és pont beleesett az alatta lévő lyukba. A kaliforniai nő először a WC-t próbálta meg szétszedni, hogy hozzáférjen a telefonjához. Leszedte az ülőkét és a körülötte lévő burkolatot is, de így sem érte el a telefont. Ezután a kutyája pórázával próbálta magát rögzíteni, hogy még mélyebbre tudjon ereszkedni, de így sem járt sikerrel.

Sőt mi több, fejjel előre belecsúszott a fém tartályba, amibe bele is szorult. Nagyjából 15-20 percen át próbált kikászálódni a szorult helyzetéből, de nem járt sikerrel. Öröm az ürümben, hogy viszont a telefonját már legalább elérte, így segítséget tudott hívni.

A helyszínre érkező brinnoni tűzoltók megtalálták a tartályba szorult túrázót, akit egy összeeszkábált mentőplatformmal kihúztak a pottyantósból. A nő állítása szerint nem sérült meg, és nem is kért orvosi ellátást. A tűzoltók mindenesetre lemosták őt, és egy munkavédelmi kezeslábast is adtak neki. A nőnek javasolták, hogy a biztonság kedvéért forduljon orvoshoz, hisz mégis csak emberi ürülékkel került igen közeli kapcsolatba. A nő viszont nem hallgatott rájuk, és saját felelősségére távozott.

A tűzoltók a Facebook-oldalukon számoltak be a nem mindennapi mentési akciójukról. Azt is megjegyezték, hogy a túrázónak nagy szerencséje volt, hogy a mérgező gázoktól nem lett rosszul, és nem szenvedett komolyabb sérülést.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!