Sovány vigasz Márki-Zaynak: legalább saját városában nyerni tudott

2022. április 09. – 20:23

Másolás

Vágólapra másolva

Az általa vezetett ellenzéki összefogás megsemmisítő választási vereségében is megtalálta a pozitívumot Márki-Zay Péter. Legalábbis erre utal, amit kb. két órája posztolt:

Egy másik posztban pedig megköszönte a bizalmat. Az egykori miniszterelnök-jelölt arra célzott, hogy az átjelentkezők és a külképviseleteken szavazók voksainak köszönhetően fordítani tudott saját városában, Hódmezővásárhelyen, ahol pár száz szavazattal addig Lázár János (Fidesz-KDNP) vezetett. Ettől függetlenül simán kikapott Lázártól egyéniben, az egykori kancelláriaminiszter több, mint 6 ezer szavazattal kapott többet (közel 12 százalékos különbség) Csongrád-Csanád megye 4-es választókerületében.

Márki-Zay már korábban közölte, hogy nem veszi fel parlamenti mandátumát, Hódmezővásárhelyre akar fókuszálni. Márki-Zayt 2018-ban választották meg a város polgármesterének, 2019-ben újraválasztották.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom