Márki-Zay Péter kirakott egy videót, hogy szerinte hogy nézne ki egy miniszterelnök-jelölti vita

2022. április 1. – 20:17

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor 16 éve nem állt ki vitára, pedig az ellenzék minden választáson felkéri, hogy üljenek le kamerák előtt megbeszélni, hogy látják az ország helyzetét. Így két nappal a választás előtt úgy tűnik, hogy idén sem lesz miniszterelnök-jelölti vita, de Márki-Zay Péter és stábja azért összerakott egy videót, hogy szerintük hogy nézne ki egy ilyen.

„Orbán Putyin-párti politikája megbukott, és megélhetési válságba sodorta az országot. Ezért nem mer egy nyilvános vitára kiállni velem, ezért nem mer Önök elé állni. Vasárnap mondjunk nemet Orbán gyávaságára, szavazzunk a változásra és Európára”

– olvasható a videó leírásában.

Bár különböző megszólalásokból lett összevágva, ezért a háttér és a ruházat nem végig ugyanaz, de a készítők annyira törekedtek a valósághűségre, hogy a vitázók a videószerkesztés csodáinak hála még egymás szavába is vágnak.

Felmerül többek között az üzemanyag ára, hogy ki fizeti ki annak befagyasztását, a kormány propagandagépezete felől Márki-Zayt érő vádak és a köztévés öt perc. Orbán a legtöbb esetben csak megszeppenve néz, néha próbál kitérő választ adni, de nem szerepel túl jól a vitán, néha még cinikusnak is tűnik. Mondjuk, ez nem csoda, hiszen nem valószínű, hogy egyeztettek vele arról, melyik nyilatkozatainak részleteit vágják bele a kampányvideóba.

A jelenlegi miniszterelnökről azért nem mondható, hogy teljesen tehetségtelen vitázó (sőt), a Telex Magyarázó videójában néztük végig a korábbi teljesítményét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!