Mark Zuckerbergnek lámpakarikázgatós CAPTCHA-teszten kellett igazolnia, hogy nem robot

2022. március 2. – 23:55

Másolás

Vágólapra másolva

Ismerik azt a CAPTCHA-tesztet, gondolom, amelyen kilenc különböző képen kell kiválasztanunk, hogy melyiken van például postaláda, doromboló kismacska vagy akciós csirke far-hát – és ha sikerül, azzal tudjuk igazolni, hogy nem vagyunk robotok.

Egy ilyen tesztet kellett megcsinálnia nemrég a Facebook-alapító Mark Zuckerbergnek, a közösségi oldalt működtető Meta cég tulajdonos-vezérigazgatójának. Zuckerberg egy Lex Fridman nevű informatikus kétórás podcastjában szerepelt – az adást hétfőn tették közzé –, amiben a metaversenytől kezdve a közösségi médiával kapcsolatos problémákon át a két kislányával folytatott éjszakai rutinjáig sokféle témát érintettek.

Többek között azt, hogy Zuckerberg biztosan nem robot-e. A neten évek óta megy a viccelődés azon, hogy robotként viselkedik, hasonlították már a Data parancsnokhelyetteshez, a Star Trek androidjához, illetve emlegetik Zuckerborgként is. Egy 2019-es interjúban ő maga is elismerte: „egyszerűen robotikusnak tűnök”.

Mark Zuckerberg egy 2019-es netbiztonsági konferencián. Fotó: Christof Stache / AFP
Mark Zuckerberg egy 2019-es netbiztonsági konferencián. Fotó: Christof Stache / AFP

Ezért Fridman a műsorban tréfásan megkérte arra, töltsön ki egy CAPTCHA-t, hogy bizonyítsa, nem robot – írja a Yahoo News. „Körbe tudnád rajzolni az összes közlekedési lámpát, kérlek?” – kérdezte a műsorvezető Zuckerbergtől, miközben átnyújtott neki egy darab papírt. A vezérigazgató úgy tűnt, mint akit őszintén szórakoztat a dolog, széles mosollyal az arcán karikázta be a helyes négyzeteket, olvasható a cikkben. Fridman meg is dicsérte utána, lenyűgözőnek nevezve a teljesítményét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!