Csak az orrot eltakaró maszkot dobtak piacra Dél-Koreában

2022. február 3. – 11:56

Másolás

Vágólapra másolva

Új típusú maszk jöhet divatba Dél-Koreában, a „kosk” névre keresztelt termék viseléskor a szájat szabadon hagyja, és csak az orrot takarja el – írja a The Guardian. A kosk egy mozaikszó: koreaiul az orr első két betűjéből, és a maszk utolsó két betűjéből áll.

A koskot tízdarabos csomagolásban lehet kapni online, egy doboz ára 8,13 dollár, kb. 2500 forint. Az új típusú maszk két részből áll, egyben ugyanúgy néz ki, mint egy hagyományos FFP2-es maszk, de a szájat eltakaró része levehető, így lehet benne enni és inni.

Vannak, akik örülnek az újításnak, mások viszont úgy kommentálták az új maszkokat, hogy ugyanolyan haszontalanok, mintha valaki az orra alá húzva viseli a hagyományos maszkot. Catherine Bennett, az ausztráliai Deakin Egyetem epidemológiai tanszékének professzora furcsa ötletnek nevezte a csak orrot takaró maszkot, de azt mondta, jobb, mint a semmi.

A maszkhordás már a járvány legeleje óta megosztja a társadalmat. Míg a legtöbbek csak akkor hordják, amikor kötelező, mások önszorgalomból is élnek a védekezésnek ezzel az egyszerű módjával. Megint mások pedig veszélyesnek és/vagy hatástalannak tartják, noha ezeket az aggodalmakat számtalanszor cáfolta már vizsgálatok egész sora.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!