Megugrottak a csirke far-hátra a Google-keresések az árbefagyasztás bejelentése után

2022. január 14. – 20:04

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön délelőtt az egekbe ugrott a csirke far-hát szókapcsolatra leadott keresések száma a Google Trends adatai szerint.

Míg az elmúlt egy hónapban alig-alig kerestek rá a felhasználók interneten a csirke far-hát szókapcsolatra, addig a csütörtök délelőtti kormánybejelentés óta a sokszorosára emelkedett a kíváncsiság a jellemzően kispénzű vásárlók által vásárolt húsféleség iránt.

Forrás: Google
Forrás: Google

A legtöbben Budapestről érdeklődtek, valamint Baranya, Csongrád, Fejér és Győr-Moson-Sopron megyei lakosok próbáltak információt szerezni a csirke far-hátról. A kapcsolódó témakörökből kiderül, hogy sokan a politikai információéhségüket akarták csillapítani („Gulyás Gergely”), másoknak már rögtön a humorizáláson járt az eszük („mém”), és voltak, akiknél valószínűleg megindult a nyálképződés („csirkemell” és „élelmiszer”), és rögtön vásároltak volna a luxusnak éppen nem nevezhető ételből.

Az is lehet, hogy sokan csütörtökig nem is tudták, hogy mi fán terem a csirke far-hát, aminek be kellett fagyasztani az árát, ezért nyomoztak utána a neten.

Az egyetlen igazán zavarba ejtő adat a Google Trendsen, hogy a kapcsolódó lekérdezések között kiugró értékkel, harmadik helyen szerepel Rúzsa Magdi. Ennek a rejtélynek a megfejtését azonban inkább olvasóinkra bíznánk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!