Napokra a vakrandija lakásában ragadt egy kínai nő a hirtelen jött Covid-zárlat miatt

2022. január 13. – 18:45

Másolás

Vágólapra másolva

A vakrandi műfajához eleve kell egy kis bátorság, de ha ilyenre megy az ember, akkor legalább azzal nyugtathatja magát, hogy ha nagyon kínos az egész, gyorsan kimenti magát valamivel, és lelép. A híresen szigorú kínai „zero covid” intézkedések azonban még ennek is keresztbe tehetnek: a kínai közösségi médiát napok óta egy, a vakrandija lakásában ragadt fiatal nő története tartja lázban.

A 30 éves, Wang nevű nő január 6-án vacsorára ment vakrandira szülővárosában, a közép-kínai Csengcsouban, ahol éppen akkortájt kezdett felfutni az omikron variáns okozta járványhullám. „Már öregszem, ezért a családom szervezett nekem tíz randit. Az ötödik meg akarta mutatni a főzőtudományát, ezért meghívott a lakásába vacsorára” – mondta a közösségi médiában közzétett videóban.

Amikor Wang kajálás után hazaindult volna, kiderült, hogy az egész környéken azonnali lezárás lépett életbe. Kínában ezt rendkívül szigorúan veszik (különösen a néhány héten belül kezdődő téli olimpia előtt), így aztán Wang nem hagyhatta el a házat, és napokra a nagyjából idegen randipartner lakásában ragadt. A nő a váratlan összezártságról videókat kezdett közzétenni a Weibón (a Twitterhez hasonló kínai platformon), amelyeken a férfi főz neki, felsöpri a padlót vagy a laptopján dolgozik. A posztok gyorsan elterjedtek, és Wangék hosszúra nyúlt vakrandija a Weibo első számú témája lett.

Wang egy hétfői bejegyzésében arról beszélt, hogy az eredeti videót elrejtette a fiókjáról miután látta, mennyire elterjedt, és néhány barátja hívogatni is kezdte telefonon a férfit, akinek a lakásában ragadt. „Köszönöm mindenkinek a figyelmet... Remélem, hogy a járvány hamarosan véget ér, és az egyedülálló lányok hamarosan párkapcsolatra találnak” – írta. Azt nem tudni, hogy jelenleg (csütörtökön) még mindig a férfinál van-e Wang, vagy közben hazajutott.

(CNN)

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass