A közmédia vezérigazgatója szerint az M5 célja, hogy a modern magyar közszolgálatiság jelképe legyen

2022. január 03. – 08:58

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Nemzetben jelent meg egy interjú a Duna Médiaszolgáltató vezérigazgatójával, Dobos Menyhérttel és az M5 csatornaigazgatójával, Bán Jánossal a csatorna megújulásának apropóján.

A csatornaigazgató az interjú elején azt mondta:

„Az M5 fontos szerepet tölt be abban, hogy értékalapú műsorokat adhassunk azon nézőinknek, akik a felgyorsult, globalizálódó választékát kínáló információs szupersztrádán nem szeretnék elfelejteni, honnan jöttünk és hová tartunk.”

A vezérigazgató szerint az oktatási-kulturális feladatokat ellátni hivatott csatorna célja, hogy megújuló műsoraival

„a modern magyar közszolgálatiság egyik jelképe legyen a jövőben, amely biztosítja az esélyegyenlőséget, azaz a hozzáférés lehetőségét a kulturális közkincseinkhez”.

Emellett úgy véli, olyan kulturális missziót teljesítenek, ami hasznára válik a nézőknek, és

„egyszerre szolgálja az egyetemes magyar és európai kultúra reprezentációját és eközben ­szórakoztatóan biztosítja személyes életünkben a továbbtanulás, a fejlődés és a művelődés lehetőségét”.

Az M5 kulturális csatornán jelent már meg olyan anyag, ami a homoszexualitás gyógyíthatóságáról szólt, Dobos Menyhért nemrég beszélt arról, hogy nincs kormányzati befolyás a közmédiában.

A közmédia közszolgálatiságáról és kiegyensúlyozottságáról ebben a videóban mutattuk meg, milyen interjúkat készítenek Orbán Viktorral rendszeresen az állami rádióban: