Ha már jön a karácsony: zseniális Reszkessetek, betörők-átdolgozás készült a delta és omikron variánsok különbségéről

2021. december 22. – 17:12

Másolás

Vágólapra másolva

A koronavírus nem az, amiről az embernek bármilyen összefüggésben a szórakozás jutna eszébe, ami nem csoda, hiszen mára világszerte több mint 5 millió, ebből csak hazánkban több mint 38 ezer ember lett a járvány halálos áldozata.

Az amerikai Johns Hopkins egyetem egyetemhez tartozó, közegészségügyi oktatást végző School of Public Health néhány kreatív elméje azonban úgy érezte, hogy karácsony közeledtével érdemes Covid-szempontból újra az egyik legismertebb, mondhatni, ikonikus karácsonyi film, a Reszkessetek, betörők! egy 18 másodperces jelenetét.

Az átdolgozott videó persze nem az öncélú szórakoztatást szolgálja. A készítők célja az volt, hogy minél több embert ösztönözzenek a harmadik, ismétlő oltás beadatására. Delta és omikron variánssá alakították át Harryt és Marvot, hogy megmutassák az oltás rájuk gyakorolt hatását. De kár is minden további szóért, íme a videó:

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass