Imádnivaló clickbait-híradót kaptunk az olvasóinktól

2021. december 14. – 12:14

Másolás

Vágólapra másolva

Hat gimnazista küldött nekünk egy karácsonyi ajándékot: összeszedték az elmúlt időszak kattintásvadász híreit, és leforgatták-összevágták a saját clickbait-híradójukat, amihez még saját főcímet is készítettek.

A gimnazisták azt írták nekünk, hogy egy robotikaszakkörbe járnak, és órákat, sőt, napokat szoktak szentelni különböző projekteknek, sokszor a saját szórakoztatásukra. A videójuk pedig egyszerre bók és panaszlevél is – amiatt, hogy a júliusi 41. rész óta nem csináltunk több clickbait-híradót.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass