Megvan, miről lesz emlékezetes az idén először megrendezett Európa Konferencia-liga: egy kakáló kutyáról!

2021. december 12. – 13:33

Másolás

Vágólapra másolva

Idén első alkalommal rendezték meg az Európa Konferencia-liga nevű versenysorozatot, amit az UEFA szervez és a Bajnokok Ligája, valamint az Európa-lig kistestvére. Kifejezetten az alacsonyabban rangsorolt klubcsapatokra célzott az UEFA ezzel a kupával, az egyre komolyabb Európa-ligát akarták az új, kicsit futottak még hangulatú ligával erősebbé tenné. Oda ugyanis a korábbi 48 csapatból már csak 32 mehet. Na, de nem is ez a lényeg, aki nagyon arra kíváncsi, hogy milyen bajnokságok milyen csapatai hogyan jutnak a Konferencia-ligába, az tanulmányozza ezt a Wiki-oldalt.

A magyar csapatok közül az Újpest és a Puskás Akadémia indult ebben a ligában, de nem sikerült a napokban lezárult csoportkörbe jutniuk, még a selejtezők során kiestek. De térjünk is a lényegre!

Szóval a B csoport utolsó meccsének elég komoly tétje volt, a szerb FK Partizan hét, a ciprusi Anórthoszisz és az észt FC Flora 5-5 ponttal álltak a csoportot tíz összegyűjtött ponttal vezető belga Gent mögött. A csoportok első és második helyezettje jut tovább megszokott módon a kieséses körbe, úgyhogy három csapatnak is nyílt volt még a verseny az utolsó forduló előtt.

Az FC Flora a Genttel játszott, ahogy várható volt, simán kikaptak a belgáktól 1-0-ra. Az igazi helyosztó a Partizan és az Anórthoszisz mérkőzése volt. A meccs végül döntetlennel zárult, úgyhogy a Partizan jutott tovább a Gent mögött, de igazából egyáltalán nem ezek voltak az elmékezetes dolgok az egészben, hanem ez a lenti videó.

(Vigyázat, kakáló állat látható rajta!)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!