Végre! E-sport lett az Excel-táblázatok kezeléséből

2021. december 11. – 12:42

Másolás

Vágólapra másolva

Még nem olimpiai szám, de ki tudja, az első lépést talán megtette felé mindenki, aki napi rendszerességgel használja a Microsoft Excelt. A táblázatkezelő programból ugyanis e-sport lett, szombaton tartják a döntőt!

Hogy végül ki kivel mossa fel a padlót, szétdiagramozva az ellenfelét, az hamarosan kiderül. A globális versenynek több szakasza volt, nézzünk gyorsan bele az amerikai versenybe:

Az irodai alkalmazáscsomag mestereinek összecsapására 128 versenyző gyűlt össze, akik először regionális küzdelmeket vívtak, Afrikában, Európában, Észak-Amerikában, Dél-Amerikában és az Csendes-óceáni régiót Ausztráliával együtt magába foglaló Ázsiában.

A világranglistát – mert ilyen is van – jelenleg az Egyesült Államokban élő Diarmuid Early vezeti az indiai Anup Agarwal és a brit Andrew Ngai előtt – írta a PCWrold. Az európaiak között az első egy osztrák versenyző a hetedik helyen, de az első 250 versenyző között meglehetősen sok a lett, és a belarusz. Magyarok egyelőre nincsenek rajta a listán.

A verseny szakkommentátorai jól ismerik az Excelt, más különben elég nagy bajban lennének, hogy megmagyarázzák a nézőknek, mi történik épp. A kommentátorok között van Bill Jelen és Szilvia Juhasz, akik közösen is írtak már tankönyvet a táblázatkezelő programról.

A versenyzőknek néhány oldalban megadott feladatsort kell végrehajtaniuk.

A verseny összdíjazása 10 ezer dollár (3 millió forint), a e-sportban nem túl nagy összeget a természetesen a programot létrehozó Microsoft biztosítja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!