Sörfőzésbe fogtak a belga apácák, hogy összeszedjék a zárda felújításához szükséges pénzt

2021. december 10. – 21:30

Sörfőzésbe fogtak a belga apácák, hogy összeszedjék a zárda felújításához szükséges pénzt
Fotó: Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A Belgiumban található Maredret zárda húszfős apácaközösségében amolyan kényszer szülte ötlet volt néhány éve, hogy belevágnak a sörbizniszbe, miután nehezen tudták összeszedni az épület felújításához szükséges pénzt. A vállalkozás mostanra érett be igazán.

A közösség akkor a John Martin nevű belga főzdével állt össze, és a kollaboráció keretében az idei évre két olyan sör is született, amibe igyekeztek belevinni a környék történetét és ízeit. A Maredret Altus nevű amber ale-t szegfűszeggel és borókabogyóval dobták fel, míg a Maredret Triplus egy fokkal masszívabb, 8,6%-os darab, némi zsályával és korianderrel – a hozzávalók egy részét saját kertjeikben termesztik. Az apácák hetente egyszer, vasárnaponként fogyaszthatnak a söreikből egy-egy üveggel, saját bevallásuk szerint eleve sörkedvelők, hiszen Belgiumban élnek.

Fotó: Reuters
Fotó: Reuters

A környéken egyébként is nagy hagyományai vannak a sörfőzésnek, vagy legalábbis annak, hogy egyes főzdék a különböző apátságok neveit használják fel, és fizetnek ezért… A közeli Maredsous apátság neve már jó ideje ismerős lehet a sörivóknak, de ahogy a Reutersnek nyilatkozó Gertrúd nővér is mondta, nincs rivalizálás, nagyon is együttműködőek voltak a szomszédjaik, amikor előálltak a terveikkel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!