Több százezer résztvevővel szerveződik karácsonyi rave Boris Johnson háza elé

2021. december 09. – 23:02

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtök estig közel félmillióan jelezték vissza Facebookon, hogy részt vesznek a december 24 este hatra szervezett rave-en a Downing Street 10 előtt, ahol a brit miniszterelnöki rezidencia van. A bulit Jon Mancini DJ szervezi, és az érdeklődőkkel együtt már egymilliónál többen jeleztek vissza az eseményre.

A rave a nemrég kirobbant karácsonyibuli-botrányra reagál. Boris Johnson miniszterelnök konzervatív pártja ugyanis több karácsonyi bulit is tartott tavaly decemberben, amikor éppen lockdown volt Londonban. A most kiszivárgott információk alapján tavaly november 27-én és december 18-án volt egy-egy buli a Downing Street 10-ben, az egyiken állítólag Boris Johnson is részt vett.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom