Mongúz coin néven indult több kriptovaluta is a neten, miután egy amerikai politikus ezen viccelődött a képviselőházban

2021. december 9. – 21:25

Másolás

Vágólapra másolva

Többféle új kriptovalutával is kereskedni kezdtek az interneten, miután egy amerikai képviselő „mongúz” nevű kriptopénzzel kezdett viccelődni. Brad Sherman demokrata politikus kriptocégek vezetőinek képviselőházi meghallgatásán kezdett el mongúzpénzről beszélni, azt fejtve ki, hogy az új kriptovaluták bármikor veszélyt jelenthetnek a jelenlegiekre.

„Az ether helyettesítheti majd a bitcoint, az ethert meg majd a doge helyettesíti – mondta a Business Insider beszámolója szerint. – De mit csinálna a mongúz coin a kriptovalutákkal?” – folytatta eszmefuttatását. A meghallgatás után több kriptokereskedő platformon indítottak ilyen néven valutát, melyek egy részének árfolyama meredeken emelkedni kezdett, mielőtt visszaesett volna.

A mongúz egyébként nem az első a meme-coinok hosszú listáján. Néhányat közülük Elon Musk tett ismertté, aki először dogecoin, majd később shiba inu coin kriptovaluták árfolyamát is felrobbantotta néhány tweettel.

„Mindig lesz értéke a mongúzpénznek?” – kérdezte Sherman a meghallgatáson. – Nem tudom. Csak én találtam ki. Ez egy vicc.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!