Lomtalanításkor kidobott E.T.-figurákból csinált jótékonysági akciót egy budapesti kávézó

2021. december 1. – 19:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Novemberben Budapest több pontján is lomtalanítás volt. A VII. kerületi Hivatal kávézó munkatársai igazi kincsre bukkantak a szeméthalmok között: valaki több száz fröccsöntött E.T.-figurát dobott ki. A kávézó dolgozói azonban nem hagyták, hogy a jobb sorsra érdemes játékok egy szeméttelepen végezzék, ezért kitalálták, hogy jótékony célra fogják felhasználni őket.

A kis E.T.-ket kirakták a kávézó pultjára és asztalaira, és a vendégeiknek kezdték el árulni azokat. Egy-egy figurát jelképes összegért, pár száz forintért lehetett megvenni. Az így összegyűlt pénzt, 140-140 ezer forintot két szervezetnek, a Budapest Bike Maffiának és a Heti Betevő Egyesületnek adományozták, hogy ezzel segítsék a munkájukat.

„Szóval ha most sok bringást láttok rohangálni a kormányra erősített műanyag ítivel, ne lepődjetek meg, hanem adjatok nekik egy pacsit” – írta Facebook-oldalán a Budapest Bike Maffia.

Frissítés: Aki szeretne magának E.T.-figurát, az december 18-án még hozzájuthat néhány darabhoz. „Komolyan őrület, garmadával nyomjátok az üzeneteket, hogy Ítit akartok. Beszéltünk a Hivatallal és úgy döntöttünk, hogy a Bike Maffia 100-as buliját (erről még hallani fogtok) a kávézótól indítjuk december 18-án, szombaton. / VII. Madách Imre út 12 – a Madách Térnél. Ott kaptok Ítit!” – írja egy újabb Facebook-bejegyzésben a Budapest Bike Maffia.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!