15 ezer dollárt kellett fizetnie az ágyékfogdosós táncáért LeBron Jamesnek

2021. november 27. – 23:32

15 ezer dollárt kellett fizetnie az ágyékfogdosós táncáért LeBron Jamesnek
A 15 ezer dolláros mozdulat LeBron Jamestől – Fotó: Andy Lyons / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP

Másolás

Vágólapra másolva

15 ezer dolláros, azaz átszámítva majdnem 5 millió forintos pénzbüntetést kapott az NBA-től Lebron James, a Los Angeles Lakers kosarasa, az Indiana Pacers elleni meccsen bemutatott „obszcén gesztusa” miatt. Kevesebb, mint másfél perc volt hátra a rendes játékidőből, amikor LeBron dobott egy hárompontost, amit egy furcsa táncmozdulattal ünnepelt, úgy csinált közben, mintha az ágyékát markolászná. A szerdai meccset egyébként a Lakers nyerte hosszabbítás után, 124-116-ra, LeBron 39 ponttal járult hozzá a győzelemhez.

A mozdulatsort Sam Cassell találta ki még a 2000-es évek elején, amikor a Milwaukee Bucks játékosa volt. A nagy csapat 2 című filmből vette az ötletet, és talán olyasmit akart vele kifejezni, hogy tökösebb az ellenfeleinél. Nem véletlen nevezték el a mozdulatsort „Big Balls dance”-nek. (Ezt külön nem fordítanám le, szerintem mindenki érti, miről van szó.) Azóta sokan próbálták utánozni Cassellt, az NBA minden esetben pénzbüntetéssel honorálta a dolgot. LeBron James előtt legutóbb a Toronto Raptors játékosa, Fred VanVleet járt ugyanígy. VanVlett szintén egy jól sikerült hárompontos dobást ünnepelt meg a liga szerint nem megengedhető módon.

Nemcsak a tánca miatt fedte meg az NBA LeBront, hanem mert „profán kifejezéssel” élt, amikor korábbi eltiltásáról nyilatkozott a sajtónak. Múlt héten a Detroit Pistons elleni meccsen lekönyökölte Isaiah Stewartot, az ellenfél egyik játékosát, amiért egymeccses eltiltást kapott. Erre mondta azt LeBron, hogy „some bullshit”, vagyis baromság az egész. Ezt végül egy figyelmeztetéssel megúszta, nem mintha a 15 ezer dolláros pénzbüntetés annyira földhöz vágná anyagilag a Lakers sztárját. Még egy balhéja volt a Pacers elleni meccsen LeBronnak. A hosszabbításban kiküldetett a bíróval két szurkolót, mert állítása szerint őt gyalázták, de azt nem árulta el a meccs után sem, hogy pontosan mit mondtak neki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!