Kásler Miklós leszámolt a járvány legnagyobb mítoszával: a pálinka nem véd a koronavírus ellen

2021. november 24. – 14:59

Másolás

Vágólapra másolva

A pálinka nem véd a koronavírus ellen

– rombolta le a lassan két éve tartó járvány legnagyobb mítoszát Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

Kásler az Emmi Facebook-oldalán rendszeresen jelentkező, Életközelben című videósorozat legújabb, 66. részében beszélt arról, hogy értetlenül áll az előtt, hogy a mai napig vannak még oltásellenesek. A beszélgetésben szóba került az a tévhit is, hogy a rendszeresen és megfelelő mértékben fogyasztott alkohol megvéd a vírustól. Szerinte ez a félreértés azon alapul, hogy a megfelelő alkoholkoncentrációban lévő megfelelő fertőtlenítőszerek a vírust elpusztítják.

„De ez nem a pálinka. A pálinkának egészen más szerepe van az ember életében”

– mondta ki bölcsen a miniszter.

Kásler szerint az embereknek azt kell megérteniük, hogy az eredeti vírusra kifejlesztett vakcinák idővel veszítenek a hatékonyságukból. Emlékeztetett arra, hogy az egyszer beoltott emberek delta variánssal szembeni védekezőképessége 3-4 hónap alatt 7 százalékra, a kétszer oltottak esetében kb. 90-ről 60 százalékra csökken. Ezt csak a harmadik oltással lehet 90 százalékra emelni ismét – mondta, és mindenkit az oltás felvételére buzdított. (via MTI)

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass