Ki gondolta volna, hogy Várkonyi Andrea itt talán éjfúriának öltözött?

2021. november 23. – 12:47

Másolás

Vágólapra másolva

Várkonyi Andrea És ezt lehet? Jogod van jól lenni című új könyvét olvasva van egy pont, ahol ember legyen a talpán, aki megállja, hogy ne nézzen gyorsan szét a Várkonyi nyilvános szereplésein készült fotók között. A szerző ugyanis a nőiesség külsőségeivel foglalkozó fejezetben elárul egy egészen konkrét dolgot a ruhaválasztási szokásairól:

„Például ha tudom, hogy aznap támadások fognak érni, vagy olyan megbeszélésem lesz, ahol helyt kell állnom, akkor éjfúriának öltözöm, talpig feketébe, szorosan összefogott hajjal, a szokottnál erősebb, fekete sminkkel, mert az valahogy erőt ad.”

Íme az első éjfúria-kép, amit feldobott a kereső:

Fotó: MCS CSR Hungary 2021
Fotó: MCS CSR Hungary 2021

Rendben, a szorosan összefogott haj hiányzik, de a fekete ruha, koromsötét smink stimmel, most már csak az a kérdés, hogy melyik volt a kettő közül: úgy érezte, helyt kell állnia, vagy támadásokra készült azon a napon, amikor férjével, Mészáros Lőrinccel együtt átvette október 14-én a Marriott Hotelben a Mészáros Csoport díját, amit a Legjobb CSR Programért kategóriában hoztak el a High Tech Suli nevű programmal.

Azoknak, akik nem mozognak teljesen otthonosan a rajzfilmek világában, mindenképpen kiemelnénk, hogy az éjfúria kifejezés egyébként nem Várkonyi agyszüleménye, hanem az Így neveld a sárkányod rajzfilmekben a főszereplő sárkánynak ez a faja.

A rajzfilmekkel foglalkozó egyik magyar rajongói oldalon így definiálják röviden az éjfúriát: „Az Éjfúriát egykor a sárkányok egyik titokzatos és félelmetes fajának tartották, mindaddig amíg Hablaty el nem fogta Fogatlant, addig senki nem tudta, hogyan is néz ki egy Éjfúria, mert inkább éjszaka támadtak”.

Hogy a valóságban ki lehet Hablaty és ki Fogatlan, azt ennyiből nem mernénk biztosan megállapítani.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!