Választási parfümöt dobott piacra Indiában egy ellenzéki párt

2021. november 11. – 00:34

Választási parfümöt dobott piacra Indiában egy ellenzéki párt
A parfümöt piacra dobó párt vezetője, Ahilles Jadav – Fotó: AFP

Másolás

Vágólapra másolva

„A testvériség, a szerelem és a szocializmus illatát hordozó” parfümöt dobott piacra Indiában egy baloldali ellenzéki párt – derült ki a politikai tömörülés szerdai sajtótájékoztatójából, amelyen az újságírók is kaptak a termékből.

Az MTI híre szerint az Uttar Prades államban működő Szamadzsvadi Párt vezetői úgy vélik: a huszonkét esszenciából álló illat – utalva az államban 2022-ben tartandó parlamenti választásra – véget vet az országban uralkodó gyűlölködésnek. A párt csakis Uttar Prades államban működik, szociáldemokratának és a demokratikus szocializmus hívének vallja magát.

„Ha ezt használják, a levegőben lévő harag és gyűlölet elpárolog” – jelentette ki a párt egyik helyi képviselője, Pusprádzs Dzsain, hozzátéve, hogy a 2024-es általános választásokra újabb, akkor huszonnégy esszenciából álló parfümöt terveznek forgalomba hozni.

A most bemutatott parfüm üvegcséje egyébként a párt színeiben, vörösben és zöldben pompázik, valamint kerékpár – a párt logója – is látható rajta. A párt vezetője, Ahilles Jadav, Uttar Prades állam korábbi főminisztere 2016-ban már piacra dobott parfümöt, amely – az állam négy nagyvárosa miatt – négy esszenciából állt.

Az Uttar Prades-i választások egyébként régóta India általános választásai főpróbájának számítanak: az észak-indiai állam eddig már nyolc miniszterelnököt adott Indiának, a főminisztere pedig 2017 óta az országot kormányzó hindu nacionalista Bharatíja Dzsanata Párthoz (BJP) tartozó Jogi Aditjanat, akit egyébként sokan Narendra Modi, jelenlegi kormányfő lehetséges utódjának tartanak. A körülbelül 230 milliós Uttar Prades India legnépesebb állama.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!