Közel 100 millió forintért kelt el Wilson, Tom Hanks röplabdabarátja

2021. november 10. – 22:20

Másolás

Vágólapra másolva

Tom Hanks nagysikerű túlélős filmjének, a 2000-ben megjelent Számkivetettnek az egyik legemlékezetesebb szereplője nem más, mint egy röplabda, akit a főszereplő Wilsonnak nevezett el a filmben. Ez így leírva egész viccesen hangzik, de aki látta a filmet, tökéletesen tisztában lehet azzal, hogy Hanks tényleg annyira jó színész, hogy még azt is hihetetlenül hitelesen adja vissza, hogy a legjobb barátja egy lakatlan szigeten valóban egy elnyűtt labda.

Wilson valószínűleg éppen ezért a filmtörténet egyik legikonikusabb mellékszereplője annak ellenére, hogy se nem ember, se nem állat, se nem másmilyen lény, és még csak egyetlen egy sora sincs a filmben.

A hajótöröttként egy lakatlan szigeten egyedül túlélő férfiról szóló film kellékét/mellékszereplőjét nemrég árverésre bocsátották, ahol nem kevesebb mint 308 ezer dollárt fizettek érte, ami átszámítva 97,5 millió forintnak felel meg.

Az árverés során elárulták, hogy Wilsont direkt bepiszkolták, és a forgatás alatt sokáig vízben tartották, hogy igazán elnyűttnek tűnjön a kamera előtt. (BBC)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!