Hát hol élünk: a német katasztrófavédelem fagyoskodásra készíti fel a németeket! És. Ez. Még. Nem. Minden!

2021. november 5. – 09:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szögezzük le, hogy súlyos időket élünk. Ahogy Krasznahorkai László fogalmaz Az ellenállás melankóliája első soraiban, „a megszokások rendje megkérdőjeleződött, a mindennapi beidegződéseket szétzilálta egy megfékezhetetlenül terebélyesedő zűrzavar, a jövő alattomos, a múlt felidézhetetlen, a hétköznapi élet működése pedig kiszámíthatatlan lett”. Ilyenkor nem engedhetjük meg azt a luxust, hogy nem figyelünk oda a válságra figyelmeztető legapróbb jelekre, nem kényelmesedhetünk el egy pillanatra sem.

Érdemes tehát komolyan venni a kormánymédiát most még a legmegátalkodottabb baloldaliaknak is, akik csak azért nem mind a két kezükkel csavarnák az egekbe a rezsiárakat, hogy azért legyen egy szabad kezük a migrációsellenes kerítés elbontására is!

Mert a kormánymédia most megtalálta a német katasztrófavédelemnek azt az (amúgy több mint két hónappal ezelőtti) Twitter-posztban közzétett videóját, amely már arra készíti fel a németeket, hogy mit tegyenek, ha fűtés nélkül maradnak, fagyoskodniuk kell, mert nem lesz elég (vagy semennyi) gáz, áram. Nézzék, erről a videóról van szó, amit – nyilván nem a kormánypropaganda egy központilag szervezett akciójában – a teljes kormánysajtó, köztük a közrádió is felkapott az elmúlt néhány órában, és, ha csak egy kérdés erejéig is, de egészen a pénteki Orbán-interjúig eljutott:

A videó tényleg arról szól, hogy mi a teendő egy „Totalausfall”, vagyis a közműszolgáltatások teljes kiesése, leállása esetén. Hogy mi lehet egy ilyen krízishelyzet oka, azt a magyar propaganda szerencsére azonnal keretbe helyezi: ilyen okot jelenthetnek az elszabadult gázárak és emiatt megugró rezsiárak (bezzeg nálunk rezsicsökkentés van, amit csak a baloldal veszélyeztet), vagy az atomerőművek leállítása okozta energiaellátási problémák (ami Brüsszel elhibázott klímapolitikájából fakad). Szóval a lényeg: a németek, értik, a németek, Európa jóléti állama, amilyen fejlettségű jólét állam talán a világon nincs még egy, szóval már a németek is arra készülnek, hogy nem lesz fűtés a télen – de bezzeg nálunk lesz!

Ne akadjunk fenn most az olyan apró részleteken, hogy a videót, mint írtam, nem tegnap vagy tegnapelőtt, hanem szeptember 30-án, tehát a fűtési szezon kezdetére időzítve tették közzé. Azon sem, hogy azzal, mint a posztból kiderül, az elsődleges céljuk az első németországi országos katasztrófavédelmi nap promózása volt a cél (aki érdekelt volna, van egy rossz hírünk, október 2-án rendezték Bonnban), mint ez a tweetből szintén kiderül.

Hanem foglalkozzunk az igazán fontos dolgokkal! Mert ha a kormánymédia egyetlen posztból levont következtetéseiből indulunk ki, sokkal nagyobb bajok, mondhatni: egész apokalipszis fenyegetésében élünk. Tessék, a németek már trópusi viharokat idéző orkánokra készülnek, nézzék, nézzék:

Sőt, az is lehet, hogy valójában a kék szőrű vérnyulak jelentik a fenyegetést az Európa-szerte legsűrűbb szeműre font szociális védőháló biztonságában elkényelmesedett német kisnyugdíjasokra:

De az egész semmit se számít, hiszen tudjuk, hogy a németek szerint reális veszélye van egy durva ufótámadásnak is, és ez egyáltalán nem vicc, mutatom, hogy a posztban ott van az echte Notsituationen, tehát a valódi vészhelyzet is leírva:

Szóval figyeljünk a legapróbb jelekre is! A németek által közzétett figyelmeztetésekből nem kizárt, hogy Európa, de talán az egész emberiség legkeményebb, ne féljünk kimondani: utolsó tele közeleg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!