Több New York-i iskola betiltotta a Squid Game-jelmezeket Halloweenra

2021. október 28. – 19:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

New York államban három általános iskola tiltotta be a Squid Game című Netflix-sorozatból készült halloweeni jelmezeket, mert attól tartanak, hogy azok dicsőíthetik az erőszakot, írja a BBC.

Az iskolák e-mailben figyelmeztették a szülőket a sorozat „erőszakos üzenetei” miatt, azt mondták, a Squid Game öltözéke egy iskolai rendezvényen nem lenne helyénvaló viselet.

A New York-i Fayetteville-Manlius iskolai körzet iskoláiban irányelvek tiltják a „fegyverként értelmezhető”, illetve a „túl véres vagy ijesztő” Halloween-jelmezeket. Az Egyesült Államokban a sorozatot a Netflix az érett közönségnek szóló besorolással látja el, ami azt jelenti, hogy a sorozatot 17 éves korig nem ajánlják egyáltalán.

Voltak szülők, akik szerint felesleges a tiltás, mert csak egy jelmezről van szó, az a lényeg, hogy magát a sorozatot ne lássák a gyerekek.

A dél-koreai sorozat szegény, beteg és eladósodott emberek történetét meséli el, akik egy halálos játékban hatalmas pénzdíjért versenyeznek, bár valójában nem teljesen tudják, miről is szól a játék, később viszont kiderül, hogy az életben maradásról. (A sorozatról készült kritikánkat itt olvashatja.)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!