Lionel Messi aláírt PSG-mezt küldött ajándékba Ferenc pápának

2021. október 23. – 12:00

Másolás

Vágólapra másolva

Lionel Messi egy aláírt Paris Saint-Germain-mezt küldött Ferenc pápának. Az ajándékot Jean Castex francia miniszterelnök a héten adta át Ferenc pápának a Vatikánban. Messi azt írta a trikóra: Ferencnek, sok szeretettel.

A pápa köszönetet mondott honfitársának, amiért megajándékozta őt új klubcsapata, a PSG mezével is. „Lionel Messi, kedves testvérem, köszönöm a mezt és az aláírást. Köszönöm, hogy továbbra is a földön jársz. Maradj ilyen. Isten áldjon, mindig számíthatsz rám” – mondta a katolikus egyházfő egy videóüzenetben.

Messi már a Barcelonánál töltött évei alatt is többször ajándékozott mezt Ferenc pápának, aki közismerten nagy futballrajongó, a kedvenc csapata a Buenos Aires-i San Lorenzo.

Ferenc pápának már igen komoly mezgyűjteménye lehet, ugyanis a 2013-as beiktatása óta akárhányszor látogatta meg őt egy államfő, szinte mindig valamilyen futballmezt kapott ajándékba. Ráadásul a Rómába érkező külföldi focicsapatoknál és válogatottaknál is bevett program a vatikáni látogatás, aminek elmaradhatatlan része, hogy egy névre szóló mezt adnak át a Szentatyának. (MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!