Egy nap alatt 51 kocsmát látogatott végig a Guinness-rekordra pályázó brit férfi

2021. október 12. – 23:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy kocsmákért rajongó brit férfi azt reméli, új világrekordot sikerült felállítania azzal, hogy 24 óra alatt a lehető legtöbb kocsmát látogatta meg. A cambridgeshire-i St Neots-ban élő Matt Ellis a múlt vasárnapi kocsmatúráján nem kevesebb, mint 51 vendéglátóipari egységbe tért be – írja a BBC.

A túrát vasárnap a cambridge-i The Regalban kezdte, és hétfőn a St Neots-i The Weeping Ash-ben fejezte be. Ellis célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a járvány miatt nehéz helyzetbe került ágazatra. „Minden a kocsma az örömről és a találkozásokról szól. Az elmúlt 18 hónapban nagyon nehéz időszakon mentek keresztül” – mondta.

A Guinness-rekordok szabályai szerint Ellisnek minden egyes kocsmában minimum 125 millilitert kellett fogyasztania valamilyen italból. Hogy ez így is történt, azt szemtanúkkal kellett igazoltatnia, és a kocsmák személyzetétől is igazolásra volt szüksége. „Ezután el kellett futnom a következő kocsmába. Valószínűleg ez volt a legnehezebb dolog, amit életemben csináltam” – tette hozzá Ellis, aki nagyrészt narancslét és diétás kólát ivott a túra során.

Ellis kísérletét a Guinness World Recordsnak még hitelesítenie kell, csak ez után lehet „világrekordnak” nyilvánítani a teljesítményét. A szervezet közölte, hogy jelenleg még nem létezik az „egy személy által 24 óra alatt meglátogatott legtöbb kocsma rekordja”, de 2011 szeptemberében 13 embernek sikerült 24 óra alatt 250 New York-i kocsmában innia, amivel csapatrekordot állítottak fel.

Frissítés: A cikk megjelenése után olvasónk, Tamás jelezte, hogy 2013-ban Budapesten kísérletet tettek a New York-i kocsmalátogatási rekord megdöntésére, amit nem hivatalosan bőven túl is teljesítettek. A csapatuk 18 óra alatt 281 vendéglátóhelyen fogyasztott, ahogy erről a kocsmablog.hu-n is beszámoltak. A Guinness World Records azonban néhány formai hiba miatt nem ismerte el hivatalos Guinness-rekordként a teljesítményüket. 2014-ben újra próbálkoztak a hivatalos rekord felállításával, de ekkor az alapos adminisztráció miatt végül kifutottak az időből.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!