A Macskák zeneszerzője annyira borzasztónak találta a műve filmadaptációját, hogy vett egy kutyát

2021. október 8. – 12:56

Másolás

Vágólapra másolva

2019 egyik filmipari mélypontját egyértelműen a Macskák című musical mozis adaptációja jelentette, ami pocsék színészi játékkal, vizuális effektekkel, rossz forgatókönyvvel méltán kivívta a kritikusok és mozinézők utálatát. A filmet természetesen látta az eredeti mű zeneszerzője, Andrew Lloyd Webber is, és finoman szólva sem lett tőle boldog.

Lloyd Webber most egy a Variety-nek adott interjúban teljesen rosszul sikerültnek nevezte a filmet, és azt is mondta, hogy olyan érzelmi sérülést okozott neki az adaptáció, hogy egy kutyát kellett vennie ahhoz, hogy helyrejöjjön.

„Egyáltalán nem értették meg, hogy miért ketyeg a zene. Megláttam, és csak azt gondoltam, hogy »Ó, Istenem, ne!«️ Ez volt az első alkalom a bolygón töltött több mint 70 évem alatt, hogy elmentem, és vettem egy kutyát. Szóval az egyetlen jó dolog, ami ebből lett, az az én havanese kiskutyám” – nyilatkozta a zeneszerző.

Andrew Lloyd Webber a 2019-es Macskák film bemutatóján – Fotó: Angela Weiss/AFP
Andrew Lloyd Webber a 2019-es Macskák film bemutatóján – Fotó: Angela Weiss/AFP

A koronavírus-járvány miatti korlátozások miatt a kutya terápiás célokat is szolgált, Lloyd Webber mindenhová vele ment. Még egy repülőútra is magával vitte, pedig először nem is akarták a szabályzat alapján felvinni a gépre a kutyát.

„Leírtam, hogy mindig szükségem van rá, mert érzelmileg sérült vagyok, és ezért kell nekem egy terápiás kutya. A légitársaság visszaírt, és azt kérdezte: »Be tudja bizonyítani, hogy valóban szüksége van rá?«️ Én pedig azt feleltem: »Igen nézze csak meg, mit tett Hollywood a Macskák című musicalemmel.«️ Ezek után írták, hogy nincs szükség orvosi szakvéleményre” – idézte fel LLoyd Webber.

(via Guardian)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!