Egy amerikai tankerületben betiltották az iskolatáskákat, a diákok Tik-Tokon mutatják be, ahogy szánkón, szennyeskosárban és akváriumban hurcolásszák a könyveiket

2021. október 04. – 18:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Miután egy 13 éves diák táskájában lőfegyvert találtak, nem csak az Idaho állambeli Rigby középiskolájában, de az egész tankerület összes középfokú oktatási intézményében betiltották… az iskolatáskákat.

Rigbyben amúgy tényleg van ok az aggodalomra, májusban az egyik tanárnőnek kellett lefognia egy lövöldöző hatodikost, aki három gyereket is megsebesített. Csakhogy miközben az aggódó szülők fémdetektoros beléptetőkapukért, vagy az erőszakosabb diákokban dúló feszültséget oldó nevelő-tanácsadó programokért lobbiztak, Jefferson tankerület inkább azzal érvelve mondott ki tilalmat az iskolatáskákra, hogy így nehezebben lehet becsempészni lőfegyvert az iskolák falai közé.

Csakhogy a könyveket és füzeteket valamiben vinni kell, így a TikTokot ellepték a posztok a babakocsikkal, szennyeskosarakkal vagy akváriummal érkezőkről, de maga a tankerület-vezető is látott egy diákot, aki szánkóval szállította a tanfelszerelését.

Azonban Chad Martin a bizarr helyzetek ellenére is ragaszkodik a döntéshez. Szerinte a gyerekeknek meg kell tanulniuk kezelni ezeket a helyzeteket.

Reméljük, hogy a hátizsáktilalom csak egy ideiglenes dolog, amíg nem találunk jobb, tartósabb megoldást. Ha pedig ez egy pozitív dolog lehet, amit a diákok is élveznek egy kicsit, az csodálatos.

(via hvg.hu)

Kövess minket Facebookon is!