Szállítás közben másodjára is kigyulladt az autó, ami a hétfői tüzet okozta a soroksári parkolóban

2021. szeptember 09. – 14:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Azt hinné az ember, hogy már eleve az is szokatlan, ha egy autó egyszer kigyullad teljesen véletlenszerűen, ahogy egy terepjáró tette hétfőn a soroksári Auchan parkolójában. A mai viszonyokban erre alighanem elég kicsi az esély, arra viszont garantáltan még kisebb, hogy a kiégett autó még egyszer ki fog gyulladni, de most mégis ez történt: a hétfői tüzet okozó terepjárót éppen Csepelen szállította egy tréler, amikor megint kigyulladt – írja a BalesetInfo.

Mint a lap írta, a terepjáró egy elektromos zárlat miatt gyulladhatott ki, majd innen terjedt át a tűz a mellette álló autókra, illetve egy bevásárlókocsi-tárolóra is. A tüzet a fővárosi tűzoltók sikerrel megfékezték, és akkor még tutira nem sejtették, hogy nemsokára megint el kell majd oltaniuk ugyanazt az autót. Erre Soroksár helyett Csepelen került sor, egészen pontosan a II. Rákóczi Ferenc úton, amikor a kiégett autót szállító autómentő arra lett figyelmes, hogy füstöl a rakomány.

A tréler vezetője erre gyorsan letette az útra az autót, majd szólt a katasztrófavédelemnek, a tűzoltók pedig a helyszínen porral oltóval fékezték meg a lángokat. A BalesetInfo úgy értesült, hogy a soroksári esetnél valószínűleg elmaradt az autó áramtalanítása, és az akkumulátor környéke gyulladt meg ismét. Ha valaki erről az esetről nézne képeket és videókat, a BalesetInfo cikkében megteheti, alább pedig itt van megint a soroksári tűz: