Shittertontól Twattig: barátja halála után, jótékonysági célból végigmotorozott a legtöbb hülye nevű brit településen

2021. augusztus 29. – 21:34

Másolás

Vágólapra másolva

Különleges utazáson van túl az oxfordshire-i Paul Taylor: a férfi Nagy-Britannia összes vicces vagy obszcén nevű települését és utcáját bejárta az ötven köbcentis mopedjével, és így több mint húszezer font adományt gyűjtött az Institute of Cancer Research (ICR) rákkutató intézet számára – írja a BBC.

Taylor egyik legjobb barátja, a tavaly rákban elhunyt Alexis Leventis emléke előtt tisztelgett a közel 3000 kilométeres túrával, amit nagyrészt egy szlovén gyártmányú Tomos XL45 Classic mopeddel teljesített.

„Elegem volt abból, hogy a rák annyi csodálatos ember életét veszi el, és úgy éreztem, tennem kell valamit, hogy segítsek legyőzni ezt a szörnyű betegséget. Úgy gondoltam, hogy ez az utazás egy megfelelően nevetséges a kezdéshez, és mivel Alexis motor- és autómániás volt, és a két kerék még inkább kalandossá tette az egészet! Beszéltem neki a tervemről, és úgy gondolta, hogy vicces és egy kicsit őrült. Azt hiszem, meglepődött volna, hogy tényleg elég bolond vagyok ahhoz, hogy végigcsináljam!” – írta Taylor az adománygyűjtő oldalán.

Augusztus 18-án a Shittertonból indult, és út közben olyan nevű helyeket érintett, mint: Ass Hill, Pisshill, Titty-Ho, Penistone, Cockfield, Cockermouth, a Butthole Lane vagy éppen Twatt. Ez utóbbi, női nemiszerv nevű falucska a skóciai Orkney-szigeteken található, ahonnan már a Feröer-szigetek is közelebb van, mint London. (A Brit-szigetek fura helyneveiről a Nyelv és Tudomány portál írt részletesebben.) Taylor az utazását rendszeres dokumentálta a közösségi oldalain, így mindenki kedvére böngészhet, hogy mikor melyik hülye nevű településen vagy utcában járt.

A legfeljebb 45 km/órára képes mopedje út közben felmondta a szolgálatot, így a túra végét kénytelen volt egy bérelt kocsival teljesíteni. Szombaton a worcestershire-i Bell End falunál ért véget az utazása. Az út során többnyire egy aprócska sátorban kempingezett, három éjszakát kivéve, amikor otthon, az anyjáknál és az Orkney-szigetről Aberdeenbe tartó kompon aludt.

„Örülök, hogy visszatértem a feleségemhez és a kutyáimhoz. Fáradt és boldog vagyok, elgondolkodtam a történteken, és az, hogy milyen őrült ötlet volt ez az egész. Most minden visszatér a normális kerékvágásba” – mondta Taylor, aki állítása szerint már gondolkodik a túra „2.0-s verzióján”. „Nem lehetett az összes hülyeséget egy expedícióba belezsúfolni” – tette hozzá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!