Újra trágyaszag terjeng Budapesten, két évvel az azóta is megoldatlan Nagy Szarszag-rejtély után

2021. augusztus 27. – 11:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ha nem is lepi be masszívan a várost, mint 2019 augusztusában, ismét bele-belefut az ember mostanában némi trágyaszagba Budapesten, főként Budán. Kollégáink több helyről is jelezték a találkozást a Szagdémonnal.

  • „A Széna térre is kiterjedt! Sőt, a Széna tértől a Duna felé haladva végig durván lehetett érezni szerdán”
  • „a Vérmezőnél szoktam érezni, kb. az elmúlt egy hétben kétszer is”
  • „Második kerület alja, Kolozsvári Tamás utca, Daru utca, tegnap érezhető volt a szennyvízszag, ma még nem voltam kint”
  • „Nem csak a Nyugatinál éreztem tegnap, hanem kedden is, amikor az Erzsébet és a Szabadság híd között bringáztam a budai oldalon”

A Facebookon is terjed a szag híre:

Nemcsak Budapesten, hanem a várostól nyugatra, a Zsámbéki-medencében is erős bűz van néha a Facebook szerint, például Pátyon, Tökön, Zsámbékon és más településeken is, csak ott – ahogy többen is írják – nem annyira műfajidegen egy kis trágyaszag, mint a fővárosban.

Emlékezetes, 2019-ben brutális trágyaszag terjengett Budapesten, akkor azt mondták, biztos a Gyermelyi Zrt., azaz a tésztagyár trágyáz, a gyár viszont azt közölte, kizárt, hogy tőlük eredt a bűz. Az akkori szarszagra a magát Egres Bélának nevező ismeretlen hoaxgyáros és mókamester is ráeresztett egy álhírt, miszerint egy építendő alcsútdobozi kisvasút körüli munka a bűz okozója, amit aztán az államigazgatás is benyelt, egy kormányhivatalnokot le is váltottak aztán. Az viszont végül nem derült ki, hogy valójában mi okozta a szagot.

Most a zsámbéki polgármester a Faceboookon ismét a Gyermelyi-elméletet vette elő.


Ha van egyéb ötlete, honnan jön a szag, esetleg még alá is tudja támasztani némi bizonyítékkal, vagy belsős infója van, hogy miért lehet/nem lehet a Gyermelyi Zrt. a bűz okozója, ossza meg velünk, utánajárunk!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!