Óriási, Karikó Katalint ábrázoló falfestmény kerül egy Krisztina körúti ház tűzfalára

Óriási, Karikó Katalint ábrázoló falfestmény kerül egy Krisztina körúti ház tűzfalára
Fotó: BrainBar

Másolás

Vágólapra másolva

Hamarosan Karikó Katalin mosolyog majd le a Krisztina körút gyalogosaira, bringásaira és autósaira. A Színes Város csoport ugyanis az mRNS-alapú koronavírus-vakcinák mögötti technológia kifejlesztőjéről készít éppen óriási falfestményt Budapesten, a Krisztina körút 30. alatt. Olvasónknak sikerült megörökítenie a készülő művet.

A Színes Város a Telexnek azt nyilatkozta, hogy a falfestmény a Brain Bar fesztiváljával kollaborációban készül, „jelenleg 15 százalékos állapotban van”, és várhatóan szeptember elején tekintheti majd meg teljes pompájában a nagyközönség.

A Brain Bar sajtóközleménye szerint a hatalmas falfestmény a szeptember 9-10. között a budapesti Millenárison zajló „jövőfesztivál” előestéjére készül majd el. Karikó Katalin arcképe mellé „A jövőt magyarok írják” jelmondat kerül majd.

„A Brain Bar örökös célja a magyar fiatalok ambícióinak erősítése, bátorításuk a jövő aktív alakítására. Évről évre olyan példaképeket hozunk a fesztiválra, akik inspirálhatják őket ebben, néha azonban a példaképek itt járnak közöttünk. Karikó Katalin tudományos teljesítménye mellett azzal is óriási szolgálatot tesz Magyarországnak, hogy bizonyítja a következő generációnak, ott van a helyünk a 21. század megformálói között” – mondta el az akció kapcsán Böszörményi-Nagy Gergely, a Brain Bar alapítója.

Fotó: BrainBar
Fotó: BrainBar

A fesztivál képviselője azt mondta lapunknak, hogy a falfestmény eredetileg egy meglepetésprojekt lett volna (Karikó Katalin számára is), sajnálják, hogy a szemfüles járókelők ilyen hamar kiszúrták a készülő művet.

A Színes Város csoport alkotásaival városszerte szembetalálkozhatunk. A legismertebb talán az egyik Szigony utcai panelház oldalára felfestett Macskafogó-festmény, de a Városháza parkban, a Boráros téren, a Bah-csomópontnál és a Kazinczy utcában is belefuthatunk a gigantikus alkotásaikba.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!