Józanul követhetetlen kerékpársávot festettek fel egy német útra önjelölt közútkezelők

2021. augusztus 19. – 10:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nem tudom, mennyit, de az indokoltnál biztosan több időt töltöttem már olyan videók nézésével, ahol emberek rutinos mozdulatokkal végzik a munkájukat. Legyen az hagymavágás – bekötött szemmel! –, favágás, gravírozás, halak átpakolása, vagy közúti jelek zavarba ejtően pontos és gyors felfestése. A mozdulatok olyan könnyedek, hogy az ember azt hinné, biztos könnyűek is.

Szerencsére arányérzékünket helyretette egy kerékpársáv önkéntes felfestője Németországból. Csak tippelem, hogy kerékpársáv lehet, mert a mű csak nagy vonalakban emlékeztet arra, amit a kerékpársávokról gondolunk, valamennyire segít az eligazodásban a lazán feldobott kerékpárrajz. (Tudta, hogy nem is olyan könnyű lerajzolni? Most rögtön emlékezetből talán nem is menne, nézze meg, egy csomó embernek nem sikerül.)

A szabadstílusú kerékpársáv – Forrás. Rbb24.de
A szabadstílusú kerékpársáv – Forrás. Rbb24.de

A minden kötöttségektől mentes kerékpárút két kilométer hosszú, a Berlintől 100 kilométerre északnyugatra fekvő Kyritz közelében. Az autósokat és a józan kerékpárosokat sem kápráztatta el az út, a rongálás miatt a rendőrséghez is fordultak. Nemcsak a vonal girbegurbasága miatt, hanem azért is, mert a festék nem vízálló, így a kerekekről felcsapódva az autókat is bepiszkította. A rendőrség szóvivője az Rbb24-nek elmondta: a kerékpár- és gyalogosjeleken túl betűk is el vannak szórva a kerékpársávon, összeolvasva őket a megfejtés az, hogy „a válasz a szeretet.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!