Kutyavásár a NAV-nál: most bárki eladhatja keresésre alkalmas kutyáját az adóhivatalnak

2021. augusztus 11. – 11:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Laikusok számára meglepő hirdetést adott fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a honlapján: keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárolnak akárkitől (tehát nem kimondottan ilyen jellegű munkakutyák tenyésztésére szakosodott kennelektől szerzik be az állatokat, hanem akár magánszemélyként is eladhatjuk nekik a kutyánkat, ha alkalmasnak találják).

A kiképzők 10 és 36 hónap közötti életkorú, kifogástalan egészségi állapotú, oltási könyvvel vagy útlevéllel rendelkező, transzponderszámmal vagy chippel ellátott, nem ivartalanított kutyákat várnak. A sikeres keresőkutya-jelöltek a kiválasztás után 21 napos próbaidőt kapnak. Ivartól és fajtától függetlenül bekerülhet a kiképzési programba az állat, ha megfelel a kiírás feltételeinek.

A NAV augusztus 25-ig a navkutyabeszerzes@nav.gov.hu címen várja a gazdák előzetes ajánlatát, melynek tartalmaznia kell a kutya hívónevét, fajtáját, ivarát és vételárát. Jelezni kell azt is, hogy a kutyát magánszemélyként vagy gazdálkodó szervezetként szeretné valaki eladni.

A hivatal a kutyavásár időpontja előtt felveszi a kapcsolatot azokkal az érdeklődőkkel, akiktől ajánlatot kér: ekkor elküldi az ajánlattételi felhívást, és a kutyavásár, valamint a beszerzési eljárás további részleteit is. További részletek a NAV honlapján.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!