Gerhard Schröder kiakadt a VW vegakonyháján, currywurstot követel a munkásoknak

2021. augusztus 11. – 14:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Némileg felborzolja Németországban a kedélyeket a Volkswagen friss bejelentése, miszerint a cég wolfsburgi központjának menzáján hamarosan kivezetik a húsos fogásokat. Gerhard Schröder volt kancellár úgy érezte, hogy ezt a támadást a híres német gasztrokultúra ellen nem hagyhatja szó nélkül, és azt írta Linkedin-profilján:

„Ha még mindig a VW felügyelőbizottságában ülnék, nem történhetett volna olyan, hogy az egyik vállalati étkezde leveszi a currywurstot az étlapról, és teljesen átáll a húsmentes választékra. A vegetáriánus étrend jó, én magam is étkezem így időnként. De hogy elvből ne legyen currywurst? Nem!”

Schröder közismert rajongója a pépesített, bélbe töltött húsipari melléktermékből és currys ketchupból álló ételnek, saját bevallása szerint ha Berlinben jár, az első megállója általában egy currywurstbódé. A volt kancellár és VW-fb-tag véli, hogy a döntés nem tükrözi a munkavállalók akaratát: „És hogy a VW dolgozói valóban ezt akarják-e? A Volkswagen húsüzeme 2019-ben még mindig 7 millió kolbászt gyártott.

A currywurst sült krumplival a munkások energiaszelete, és ennek így is kell maradnia” – szögezte le.

A VW nem egészen így látja, a cég közleménye szerint sok munkavállaló vegetáriánus és vegán alternatívákat szeretett volna a kantinba, és az új irányvonal a fenntarthatóságot is szolgálja. A hannoveri Service Factory egyébként már sikeresen megvalósította a koncepciót.

(Business Insider)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!