Ma van a nemzetközi sörnap

2021. augusztus 06. – 10:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ma van a nemzetközi sörnap, ami pont kapóra jön, hiszen péntek van, így az ember jóval kisebb bűntudattal ihat meg egy korsóval, mintha másnap be kéne mennie dolgoznia. Az eseményt 2007-ben alapították Amerikában, és ma már 207 városban, 80 országban és 6 kontinensen ünneplik.

A nemzetközi sörnap célja, hogy a barátokkal élvezzük a sörözést, megünnepeljük a sörfőzőket és a pultosokat, és az egész világon ünnepeljék a sör létezését. Ennek részeként arra motiválják az embereket, hogy hívják meg egymást egy sörre valahol, és lehetőleg olyan sört fogyasszanak, amit nem, vagy csak ritkán szoktak.

Ennek köszönhetően világszerte sörakciókat tartanak, új főzeteket dobnak piacra, és sok helyen külön sörökhöz igazított menüt állítanak össze.

A nemzetközi sörnapot 2012-ig mindig augusztus 5-én tartották, de egy felmérés után a szervezők úgy döntöttek, hogy inkább minden augusztus első pénteként tartják meg.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass