Wayne Rooney 20 millió fontos otthona tövében birkatelep épülhet

2021. július 31. – 23:19

Másolás

Vágólapra másolva

Ha az ember nyolcmilliárd forintnak megfelelő összegért vesz villát, akkor a szomszédja általában valami fejes nagyvállalkozó, celeb, filmcsillag, sztársportoló.

Wayne Rooney viszont 20 millió fontért vett Chashire-i otthona mellé – ahol feleségével és négy fiával él – váratlan szomszédot kap: a helyi önkormányzat engedélyezte, hogy birkafarm létesüljön az ingatlan mellett – írta a DailyMail.

Egy évig tartott az engedélyeztetési folyamat, de az önkormányzat jóváhaagyása nyomán létrejöhet az ezer ausztrál birka befogadására alkalmas telep a Liverpool melletti faluban.

Lesz ott fajtanemesítés, mesterséges megtermékenyítéssel, két nagy, összesen csaknem kétezer négyzetméteres gazdasági épület – ezek már állnak, engedélyeztetésükre csak most, utólag kerül sor. Az épületek egy része állítólag szénatárolónak készült, ahová a begyűjtés után azonnal el is helyezik, a megfelelő minőség megőrzése érdekében. Az épületben lesz laboratórium is az embriók és az örökítőanyag kezelésére.

Valójában nem is azért tartott sokáig az engedélyeztetés, mert birkafarm jön létre. Ellenkezőleg, azért, mert az önkormányzat szerint hosszabb távon az épületek szerintük inkább lakóházakká alakíthatók át.

Vagyis az angol válogatott történetének legtöbb gólt szerző játékosa, a második legtöbb válogatott játokot lejátszó futballistája, aki a Manchester Uniteddel mindent megnyert, hosszabb távon talán mégsem bárányokat hallgathat majd, a szomszédban, hanem valami fejes nagyvállalkozót, celebet, filmcsillagot, sztársportolót.

Hogy melyiknek örülne jobban Rooney-t, az nem derült ki. Az idén visszavonult játékos – jelenleg a Derby County menedzsere – ugyanis nem lépett fel az engedélyeztetéssel szemben, sosem beszélt arról, hogy egy birkafam miatt a szomszédsága nem Wayne-nek való vidékké változna.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!