Pink felajánlotta, hogy kifizeti a norvég női kézilabdacsapat bikinibírságát

2021. július 26. – 13:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Pink amerikai popsztár felajánlotta a norvég női strandkézilabda-válogatottnak, hogy kifizeti a csapatra kirótt 1500 eurós bírságot, amit azért kaptak, mert mert túl hosszú alsóban játszottak.

„Nagyon büszke vagyok a norvég női kézilabdacsapatra, amiért tiltakoztak a sportruhájukra vonatkozó szexista szabályok ellen”

- írta a Twitteren az énekesnő vasárnap, hozzátéve, hogy örömmel kifizeti a bírságot helyettük.

A csapat az Instagram-oldalán köszönte meg a gesztust az énekesnőnek és a többi támogatónak.

Mint arról beszámoltunk, az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) 1500 euróra büntette meg a norvég női strandkézilabda-válogatottat, mert a bulgáriai strandkézilabda-Eb bronzmeccsén nem bikinialsóban, hanem egy hosszabb szárú sortban játszottak. Csakhogy a Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) szabályzata előírja, hogy pontosan milyen, mettől meddig hány centis alsó és fölső „mezben” lehet játszani.

A norvég szövetség előre jelezte, hogy bármilyen bírságot hajlandóak fizetni a játékosok helyett, mivel az Eb előtt már többször is kérték az EHF-től, hogy hadd játszhassanak sortban, de ezt eddig elutasították.

A strandon űzött sportágak körében már régóta téma az öltözékekre vonatkozó szabályok megváltoztatása. A bikinit egyes sportolók megalázónak és kényelmetlennek is tartják.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom