A kamerák előtt kérte meg tanítványa kezét az argentin vívóedző az olimpián

2021. július 26. – 21:45

Másolás

Vágólapra másolva

Az argentin kardvívó, María Belén Pérez Maurice rögtön az első asszóját elvesztette a tokiói olimpián, de emiatt aligha fog edzőt váltani. A korai kiesés ellenére is ő lehetett az egyik legboldogabb a vívócsarnokban hétfőn, ugyanis a párja, aki egyben az edzője is, megkérte a kezét.

Hétfőn rendezték a nő kard egyéni versenyszámát a Makuhari Rendezvényközpontban, ahol Márton Anna első ellenfele Pérez Maurice volt. Márton nagy csatában, sérült térddel is 15-12-re győzött, majd egészen az elődöntőig menetelt, és végül a negyedik helyen fejezte be az olimpiát.

Az első asszóját elvesztő, 36 éves argentin vívó a kiesés után a mixzónában elemezte a kiesését, amikor egyszer csak felbukkant mögötte edzője, Lucas Guillermo Saucedo, aki 17 éve már az élettársa is. Saucedo egy papírlapot tartott a kezében, amelyre azt a kérdését írta hogy: „Hozzám jössz feleségül?. Kérlek.” Ezután le is térdelt a teljesen meglepett Pérez Maurice előtt, aki örömében felsikoltott és igent mondott, majd a kamerák előtt megcsókolták egymást.

Nem ez volt a korábbi vívó első lánykérése, 2010-ben egyszer már szerette volna feleségül venni a tanítványát, ám akkor Pérez Maurice még túl fiatalnak gondolta magát a házassághoz, és nemet mondott. Saucedo elmondta, hogy már előző este elkezdett gondolkodni a lánykérésen, annak ellenére is, hogy nem volt nála gyűrű. Hétfő reggel aztán egy olimpiai önkéntestől kért papírlapra írta rá a lánykérés szövegét. A nászútra egyelőre még várni kell, azt remélik, hogy a héten már hazarepülhetnek Buenos Airesbe.

„Nagyon boldogok vagyunk. Persze, néha vannak veszekedéseink, de élvezzük egymással tölteni az időt. Nagyon szeretjük egymást, és együtt akarjuk leélni az életünket. Buenos Airesben egy nagy grillpartival fogunk ünnepelni” – mondta Pérez Maurice.

(The Guardian, Reuters)