A Simpson család már 2014-ben megjósolta Richard Branson űrugrását

2021. július 16. – 20:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Simpson családról gyakran mondják, hogy a különböző epizódokban előre megjósol nagy történéseket a világban. Ilyen volt például, amikor a sorozat a 2000-es „Bart a jövőbe” című epizódjában megjósolta, hogy Donald Trump lesz az Egyesült Államok elnöke, 16 évvel azelőtt, hogy ez valósággá vált volna. Most pedig Richard Branson július 11-i űrugrását látta előre a 25. évadban látható „A művészet háborúja” című 2014-es részben, írja a MovieWeb.

Richard Branson, a Virgin Groupot vezető brit milliárdos versenybe szállt Jeff Bezos-szal, és az űr szélére utazott egy tesztrepülés utasaként, hogy cégével megnyerje az úgynevezett „milliárdos űrversenyt”. A két milliárdos űrversenyéről ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

A Simpson család 2014-es epizódjában Lisa Simpson (Yeardley Smith) találkozik Klaus Ziegler (Max von Sydow) műkincshamisítóval, aki azzal dicsekszik, hogy hamisítványaival világszerte becsapta a műkincsgyűjtőket. Sikerül meggyőznie Lisát arról, hogy a lényeg az, hogy hamisítvány ide vagy oda, a művészete örömet szerzett az embereknek világszerte. Ezután egy vágóképen Richard Branson látható, amint egy űrhajóban lebeg, és mosolyogva néz egy festményt, ahelyett, hogy az ablakon keresztül lenézne a Földre.

Korábban már váltak valóra egyéb Simpson-jóslatok is, mint a Fox Disney általi felvásárlása, a Siegfried és Roy tigristámadása, Lady Gaga akrobatikus Super Bowl show-ja és Kamala Harris beiktatási öltözéke.

A sorozat írói és alkotói állítják, hogy nem varázslók, Al Jean producer 2018-ban a New York Times-nak azt mondta:

„Megjósolom, hogy az emberek túl sokat csinálnak a nagyszerű jóslatainkból. Ha ennyi okos ember készít egy tévéműsort, akkor biztosan lesz néhány megdöbbentő ”jóslat„.

Trump elnökségének megjósolásáról pedig azt, hogy

”Az emberek kissé elfelejtették, de akkoriban arról beszélt, hogy indul az elnökválasztáson. Szóval nem valaki teljesen váratlanról volt szó. Egy olyan fickó volt, akinek a neve csattanós volt, és elnöki ambíciói voltak„.”

A Simpson család egyébként mára a 32. évadánál jár, és a Fox még márciusban bejelentette a folytatást, ami további két évadot és összesen legalább 750 epizódot garantál az 1989 óta tartó sorozatnak. Mostanra ez lett a leghosszabb ideje futó amerikai animációs sorozat és a leghosszabb ideje futó amerikai sitcom is egyben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!