A Sex Pistols két tagja beperelte az egykori frontember Johnny Rottent, aki nem engedi, hogy felhasználják zenéjüket egy róluk szóló sorozatban

2021. július 16. – 16:51

frissítve

A Sex Pistols két tagja beperelte az egykori frontember Johnny Rottent, aki nem engedi, hogy felhasználják zenéjüket egy róluk szóló sorozatban
Fotó: Chris Walter/Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Danny Boyle rendez sorozatot az FX közreműködésével az egykori punkzenekarról Pistols címen, amihez felhasználta volna a Sex Pistols zenéit, de az egykori frontember John Lydon (ismertebb nevén: Johnny Rotten) nem engedélyezte a zenék felhasználásználását. Emiatt a volt tagok a bíróságon kötöttek ki, ugyanis az egykori gitáros Steve Jones, és a dobos Paul Cook beperelték Lydont, aki állítólag „tiszteletlenségnek” nevezte a sorozatot, ami Jones 2018-as memoárját, a Lonely Boy:Tales From a Sex Pistolt veszi alapul, írja a Rolling Stone.

A csütörtöki bírósági meghallgatáson Cook és Jones ügyvédje, Edmund Cullen azzal érvelt, hogy egy 1998-as megállapodás a zenekar tagjainak felhatalmazást adott arra, hogy „többségi szabály alapján” engedélyezzék a licenckérelmeket. A többséget úgy kapják meg Cullen szerint, hogy Cook és Jones a zenekar eredeti basszusgitárosa, Glen Matlock, és a néhai basszusgitáros, Sid Vicious hagyatékának támogatását is élvezik.

Lydon ügyvédje, Mark Cunningham eközben írásbeli érvelést adott ki, ebben kifogásolta ahogy Jones a könyvében ábrázolta, mondván, hogy az „ellenséges és nem hízelgő fényben” mutatja be őt.

Egy olyan, számára sértő idézetet is kiemelt, amiben Jones úgy írt róla, mint

„az idegesítő kis kölyök a nagyszerű csontozatával, aki mindig többet akar”.

A Pistols című sorozatot az év elején jelentették be, és Danny Boyle Oscar-díjas filmrendezőt kérték fel a hat epizódból álló limitált sorozat rendezőjének és executive producerének.

Áprilisban Lydon a Sunday Times-nak adott interjúban fejtette ki gondolatait a sorozatról, jogi lépésekkel fenyegetőzött az általa jogosulatlannak tartott műsor ellen, és kijelentette:

„Odáig mentek, hogy felvettek egy színészt (Anson Boon), hogy eljátsszon engem. De min dolgozik ez a színész? Biztosan nem az én karakteremen. Ez nem mehet máshová (csak a bíróságra)”.

Anson Boon a Pistols c. sorozat forgatásán 2021. április 28-án, Fotó: MWE/Getty Images
Anson Boon a Pistols c. sorozat forgatásán 2021. április 28-án, Fotó: MWE/Getty Images
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!