Bikkfanyelvkedvelők, figyelem! Lenne itt egy kis ínyencség

2021. július 14. – 17:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A most következő hír lényege az, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdai határozatában tizenötmillió forintra bírságolta az Erste Bankot.

Az MNB megállapított egy sor problémás dolgot, röviden arról van szó, hogy a bank rendszerei nem mindig voltak a helyzet magaslatán. A konkrét felsorolás és indoklás végigszenvedését azonban csak azoknak az olvasóinknak ajánljuk, akik megszállott bikkfanyelvkedvelők. Ha felkészültek, akkor kezdődhet a móka.

„A Hitelintézet megsértette a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló törvény, a pénzforgalom lebonyolításáról szóló MNB rendelet, a Közösségben történő határokon átnyúló fizetésekről és a 2560/2001/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló európai parlamenti és tanácsi rendelet, valamint a fizetési számla váltásáról szóló és a fogyasztók részére vezetett fizetési számlákhoz kapcsolódó díjakról történő tájékoztatás egyes kérdéseiről szóló Kormány rendeletek egyes rendelkezéseit. A Hitelintézet – többek között – nem biztosította a beérkező azonnali fizetési megbízások esetében a fizetési művelet összegének jóváírási értéknappal való ellátását folyamatosan, minden naptári napon 0 órától 24 óráig, valamint az azonnali átutalási megbízások benyújthatóságát naptári évenként összességében több, mint 24 óra karbantartási szünet útján korlátozta. A Hitelintézet megsértette továbbá a fizetési művelet összegének a kedvezményezett ügyfél fizetési számláján történő haladéktalan jóváírására, a hatósági átutalási megbízással kapcsolatos soron kívüli teendőkre, a Közösségben történő határokon átnyúló fizetésekről szóló rendelet egyes tájékoztatásra, a számlaváltásra, valamint a díjkimutatás előírás szerinti részletezettségére vonatkozó rendelkezéseket.”

Igazából érthető, hogy egy ország nemzeti bankjának így kell megindokolnia, hogy miért szab ki büntetést egy olyan bankra, ami sok ember pénzét kezeli, nyilván jogi szempontból csak így lehet tiszta a dolog. Viszont egy kicsit jobban tekintettel lehetnének a földi halandókra is, akik kedvéért az ilyen esetekben a hivatalos indoklás mellett egy közérthetőbb magyarázatot is hozzáfűzhetnének.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!