Túlélő macskát találtak az összeomlott miami háznál, már vissza is került a gazdáihoz

2021. július 10. – 18:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A miami lakóházomlás kapcsán eddig nem sok reménykeltő hírről számolhattunk be. A tragikus eseményben a szombati állás szerint 86-an biztosan meghaltak, 61 embert pedig egyelőre eltűntként tartanak nyilván, de mostanra már hivatalosan sem kommunikálja a keresőcsapat, hogy lehetnek élő emberek a romok alatt, csak holttestek után kutatnak.

Az NPR viszont most beszámolt egy apró pozitív eseményről: megtalálták, kihez tartozik Binx, egy fekete macska, aki túlélte a tragédiát. Binxet a héten vitték be a közeli macskamenhelyre, miután egy utcán élő macskákat etető önkéntes látta, hogy épp a romok közelében kóborol gazdátlanul. A macskát másnap megnézte az egyik túlélő, és miután kiderült hogy tényleg az övé, rögtön el is vihette magával.

Binx a menhelyen. Forrás: The Kitty Campus / Facebook
Binx a menhelyen. Forrás: The Kitty Campus / Facebook

A Miami Herald beszámolója szerint a fekete macska korábban a 12 emeletes épület 9. szintjén élt a családjával, Angela és Edgar Gonzalezzel, lányaikkal, Devennel és Taylerrel, valamint egy Daisy nevű kutyával. Angela és Deven az elsők között voltak, akiket kihúztak a romok alól, és kórházba vittek, Tayler nem volt az épületben az összeomlás idején, Edgar viszont a romok alatt ragadt.

„Örülök, hogy ez a kis csoda ma fényt hozhatott egy sokat szenvedett család életébe, és fénypontot jelenthet egész közösségünk számára e szörnyű tragédia közepette” – mondta Miami-Dade megye polgármestere, Daniella Levine Cava pénteki sajtótájékoztatóján az újságíróknak a Binx-esetet kommentálva. A Twitterén külön köszönetet is mondott a csapatnak, aki közrejátszott abban, hogy az állat visszakerülhetett a családjához.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!