Médiacsetepatét robbantott ki a villamosmegállóban kiszáradt borostyánfal Újpesten

2021. július 6. – 18:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kiszáradtak a tavaly ősszel bezöldült újpest-központi villamosmegállók – ez most a hot topik a IV. kerületben. A témára ráugrott a volt fideszes vezetéshez hű és az új önkormányzati vezetéshez tartozó helyi sajtó. Természetesen más-más előjellel.

Jé, kiszáradt a borostyán

– indítja kissé szubjektív jellegű tudósítását a cikkeiben inkább a korábbi fideszes vezetést támogató, az ellenzéki pártszövetségből álló jelenlegi kerületi vezetést élesen támadó Újpesti Hírek (hivatalosan magánszemélyek és civil szervezetek által működtetett közéleti blog).

A lap Trippon Norbert újpesti DK-s alpolgármesteren élcelődve felemlegeti, hogy a politikus tavaly novemberi Facebook-posztjában „még azon örvendezett, hogy bezöldültek az újpest-központi villamosmegállók”. Csakhogy a lap szerint elfeledkeztek a dézsás borostyán locsolásáról, aminek most az „elszáradt maradványai apokaliptikus látvánnyal sokkolják a villamosra várókat”. Sőt, azoktól mintegy harminc centiméterre, a járdasziget repedéséből vidáman és harsogó zölden hajt a parlagfű.

A cikkre az önkormányzati tulajdonú Újpest Média gyorsan, de kissé ernyedten válaszolt. Eszerint egyáltalán nem csoda, hogy a JCDecaux Kft. által telepített és dézsákba kihelyezett borostyánok nem bírták a hőgutát.

A lap azzal a példával próbálja megmagyarázni az egyszerű fizikai folyamatot, hogy „amikor a strandon az ember egy kis fürdőzés után kijön a vízből, a nedves fürdőruhája szinte pillanatok alatt csontszáraz lesz a tűző napon”.

A végkimenetel azonban pozitív: az önkormányzat illetékesei már múlt héten felvették a kapcsolatot a francia cég képviselőivel, és azon dolgoznak, hogy az arra alkalmas időjárási viszonyok esetén gondoskodjanak a borostyánfalak pótlásáról. Szerencsére a borostyán olcsó és könnyen pótolható, írja az önkormányzati lap.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!